Menu

Runners of Belgrade

BEOGRADSKA TRKAČKA LIGA

O ligi

Proglašavamo Beograd gradom trkača. U ovom gradu u kojem živimo i na čijim ulicama smo svi u pokretu, mi trčanjem slavimo Beograd.

Ulica je naša teretana, a Beograd naše borilište. Taj grad želimo da vidimo, osetimo i trčanjem upoznamo svaki njegov deo.

U našem gradu postoji na desetine trkačkih grupa i još hiljade i hiljade onih koji trče samostalno, onih koji misle da još uvek nisu spremni da izađu na trku i uključe se u deo zajednice koja neprestano raste.

Runners of Belgrade je platforma koja nas okuplja i pruža priliku da proslavimo trčanje u gradu koji nikada ne miruje. 

Vizija Runners of Belgrade

Svaka opština u Beogradu ima svoj dan za trčanje kada u goste poziva trkače iz drugih delova grada. Trčanje povezuje naš grad i sve Beograđe u njemu. 

Kroz trčanje menjamo sportsku kulturu grada u kome Beograđani i Beograđanke nisu samo posmatrači sporta, već aktivno učestvuju u njemu tokom cele godine

Trčanje donosi radost tokom celog života i šansu da svaki Beograđanin i Beograđanka, svaki doseljenik, svaki gost našeg grada, ostane aktivan u svakom dobu, nevezano za pol, materijalno stanje i fizičke sposobnosti.

Trčanje je deo čistog i pristojnijeg Beograda. Pokret trčanja kao drugi najmasovniji sport u Srbiji nema dodira sa drogom, utajom poreza, ubistvima i huliganima. Na našim trkama policija uživa.

Beogradski maraton i Runners of Belgrade

Beogradski maraton je začetnik i koncetracija najbolje trkačke energije u Srbiji, festival ne samo sporta, već simbol jednog aktivnog Beograda i jedne lepše Srbije, otvorene za sport, ljude i druge kulture.

Ipak nije bilo to tako od uvek. Samo deset godina unazad, to je bio atletski događaj koji je imao fokus na rekorde i elitne afričke atletičare, kao i nervozu Beograđana oko nemogućnosti da prođu ulicama svojim kolima.

To se nije desilo samo od sebe. Runners of Belgrade nastavlja i produbljuje svest trčanja u glavnom gradu.

Kao sportsko takmičenje, Runners of Belgrade je otvoreni ligaški sistem takmičenja tokom cele godine, serija kratkih, jednostavnih trening trka koja se dešavaju tokokom nedelje. Liga kroz bodovanje promoviše redovno učestvovanje, ali i rezultatska postignuća.

Kao priča o trkačima Beograda, Runners of Belgrade je platforma za povezivanje i promociju svih klubova i trkača Beograda. Ona čini razliku kada je u pitanju sporstka kultura grada.

THANK YOU BELGRADE!

Kurator

Uroš Zmijanac

Ja sam Uroš i biću vaš domaćin u #runnersofbelgrade priči. Ta priča je trčanje, ali i Beograd i kultura pristojnog grada koji je stalno u pokretu. Vidimo se na stazi.