Menu

Runners of Belgrade

BEOGRADSKA TRKAČKA LIGA

Od A do Š

Šta je Runners of Belgrade?

Kao sportsko takmičenje, Runners of Belgrade je otvoreni ligaški sistem takmičenja tokom cele godine, serija kratkih, jednostavnih trening trka koja se dešavaju tokokom nedelje. Liga kroz bodovanje promoviše redovno učestvovanje, ali i rezultatska postignuća.

Kao priča o trkačima Beograda, Runners of Belgrade je platforma za povezivanje i promociju svih klubova i trkača Beograda. Ona čini razliku kada je u pitanju sporstka kultura grada.

Vizija Runners of Belgrade je da svaka opština u Beogradu ima svoj dan za trčanje kada u goste poziva trkače iz drugih delova grada. Trčanje povezuje naš grad i sve Beograđane u njemu. 

Ko može da se prijavi?

Svi punoletni trkači i trkačice. Maloletna lica od 14-17 godina, moraju da imaju pisanu dozvolu roditelja za učestvovanje.

Sistem bodovanja i učestvovanja na trkama

Sistem takmičenja je ligaški – učesnici sakupljaju poene na osnovu: učestvovanja, postignutog vremena, plasmana na trci, plasmana u okviru svoje opštine…

Niste u obavezi da nastupite na sve tri trke, ali svakako sakupljate veći broj bodova ukoliko to učinite.

Validnost i potvrda prijave

Na jednu ili više trka u ROB ligi možete se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi OVDE.

Samim činom prijavljivanja, rezervisali ste svoje mesto na odabranoj trci, ali tek nakon uplate kotizacije na naš račun ostvarili ste mogućnost učešća na istoj.

Cena učešća

Učesnici plaćaju učešće na sve 3 trke u seriji u iznosu od 2490 RSD + PDV ili pojedinačno po ceni od 890,00 RSD + PDV. Svi učesnici koji završe sve 3 trke dobijaju i atlet majicu “BEOGRAD”.

Učesnici svake trke dobiće startni broj i čip za merenje vremena

Povraćaj novca

Ukoliko nakon uplate kotizacije odustanete od učešća, ORGANIZATOR nije u obavezi da vam izvrši povraćaj novca. 

Takmičarske kategorije i nagrade

Na kraju serije se nagrađuju učesnici sa najvećim brojem poena u najrazličitijim kategorijama.

Preuzimanje startnih brojeva

Brojeve i čip preuzimate na dan trke, najranije dva sata, a najkasnije pola sata pre starta trke.

Učesnici koji učestvuju na sve tri trke, na početku lige (na prvoj trci) dobijaju svoj broj i čip koje koriste na svim trkama. Potrebno je da broj i čip nosite na sve trke. Ukoliko zaboravite broj i čip, nećemo biti u mogućnosti da ubeležimo vaše vreme i vodićete se kao da niste startovali trku.

Da li je ozbeđena garderoba?

Garderoba kao i ženska i muška svlačionica biće obezbđeni na svim trkama lige.

Svima koji koriste gaderobu i/ili svlačionice, savetujemo da na trku dođu bar sat vremena ranije kako bi izbegli stvaranje velikih redova pred start trke.

Medicinska služba

Na svim Runners of Belgrade trkama prisutna su kola Hitne pomoći i medicinske službe koje su zadužene za brigu o učesnicima.

Molimo vas da pre početka bavljenja fizičkom aktivnošću posetite sportskog lekara i proverite svoje zdravstveno stanje.

Osiguranje

SportIT ne preuzima odgovornost za moguće sportske povrede i/ili nestanak vrednih stvari.

Pogledajte uslove učešća OVDE za detalje.

Kurator

Uroš Zmijanac

Ja sam Uroš i biću vaš domaćin u #runnersofbelgrade priči. Ta priča je trčanje, ali i Beograd i kultura pristojnog grada koji je stalno u pokretu. Vidimo se na stazi.